Oudersaan het woord

Hieronder kunt u een aantal ervaringen van ouders vinden.

Irene van Houts,

moeder van Elisa Bonamore:

“Het Gemini College is een kleinere school. Dat maakt de overgang vanaf de basisschool minder groot. Dat sprak ons aan. Daarnaast is het er ook erg gemoedelijk. We zijn drie jaar geleden vanuit Italië naar Nederland verhuisd. Daardoor had onze dochter Elisa een taalachterstand. Het Gemini College heeft haar daar goed mee geholpen. Vooral de zomerschool was behulpzaam. Daar kon ze haar Nederlands bijspijkeren. Als ouder merk je, dat er op het Gemini College écht aandacht aan je kind wordt besteed.” 

Corina den Boer,

moeder van Lieke den Boer:

“Het contact met de leraren is heel prettig op het Gemini College. Het zijn jonge, enthousiaste mensen. En de zijn lijntjes erg kort. Vooral tijdens het begin van corona lukte het prima om onderwijs te volgen. En dat was toch een rare tijd voor kinderen. Nog een pluspunt: op het Gemini College staat het kind centraal. Voor onze dochter werkte dat erg positief. Ze kreeg maatwerk, waardoor ze van basisniveau kon doorstromen naar kaderniveau. Dit soort mogelijkheden geeft kinderen een stimulans.” 

Bianca Brand,

moeder van Dalhi Benard:

“Het Gemini College blinkt uit in een stukje persoonlijke aandacht. Als je hulp nodig hebt, dan staan ze voor je klaar. Zeker voor kinderen die moeite hebben om mee te komen, werkt die persoonlijke aandacht positief. Het is geen grote school, waarin ze anoniem verdwijnen. Vrijwel iedereen kent elkaar. Het contact met de leraren is ook prettig. Voor de ouders, maar zeker ook voor de kinderen. Ik vind het een open, warme en gezellige school. Er is tijd voor een dolletje. En als er gewerkt moet worden, dan wordt er ook serieus gewerkt.”

Esther Bruining,

moeder van Colin Bruining:

“Onze zoon heeft een aangeboren longafwijking. Dat vraagt soms om aanpassingen. Niet zozeer psychisch, maar wel lichamelijk. We hebben daar goed contact over met het Gemini College. Is er bijvoorbeeld een conditietest, dan maakt het niet uit of hij maar drie rondjes loopt en anderen twaalf. Door die individuele benadering merk ik dat onze zoon opgewekter thuiskomt. Het Gemini College is dus geen onpersoonlijke leerfabriek. Er is ruimte om een beetje anders te zijn. Dat vind ik echt een pluspunt.” 

SideMenu